donderdag 18 juni 2015

Bruiloft.

Op maandag 15 juni 2015 is onze zoon getrouwd met zijn verloofde.
Vorig jaar belde hij mij vanuit Amerika op om te vertellen dat hij haar na een helicoptervlucht in de Grant Canyon ten huwelijk had gevraagd. Ik was daardoor wat beduusd al hadden mijn man en ik zijn vriendin allang in ons hart gesloten. Toch wordt je dan een beetje overvallen door zo'n telefoontje waardoor mijn reactie nogal droog was: "O wat leuk maar jullie gaan toch niet in Las Vegas trouwen hé?", Gelukkig was het antwoord dat ze dat pas in 2015 gingen doen in Nederland met ons allemaal erbij en de datum nog geprikt moest worden.
Een jaar later was het zover. Onze schoondochter sliep de nacht voor het huwelijk samen met haar broer en schoonzusje in hun appartement en zoonlief kwam ( zoals de traditie dat is) thuis bij ons slapen. Hij heeft op zijn oude kamer geslapen. Die kamer is na zijn vertrek door manlief en mij omgetoverd tot een meditatie/hobbykamer en er staat een bedbankje in dat veranderd kan worden in een tweepersoons bed; handig voor logé's.

De ochtend van dé dag waren we al vroeg op en zijn manlief en zoon de bloemen gaan halen en hebben we ons omgekleed en nog wat foto's gemaakt in de tuin. Daarna kwam chauffeur Sjors met een prachtige mercedes oldtimer zoonlief ophalen en na weer wat foto's zijn we naar Eindhoven gereden. Wij waren er al eerder dus konden we binnen bij de schoonfamilie onze zoon opwachten. Wat mooi toen schoondochter en zoon elkaar voor het eerst in hun bruidskleding zagen.
En daarna stapten ze onder veel bekijks en foto's maken door Sjors en nog de andere fotograaf in de wagen en gingen we met z'n allen op weg naar Kasteel Heeswijk waar de ceremonie en het feest plaats zou vinden.

Ikzelf mocht onze zoon naar voren begeleiden en de vader van de bruid bracht haar daarna naar voren. Dat was heel mooi om te mogen doen en best even slikken van ontroering.
Na de huwelijksceremonie sneed het bruispaar met een zwaard de taart aan en mocht onze zoon de champagne met een sabel sabreren. ( op een bepaalde manier de hals eraf slaan)
Het was op een maandag en dan is het kasteel gesloten voor bezoekers dus wij hadden de hele dag het kasteel voor onszelf en geen pottenkijkers. Ook kregen de gasten die dat wilden een rondleiding.
Het weer was prachtig en we hebben de hele middag op de binnenplaats gefeest. Daarna gingen we naar de kelder voor het diner en het verdere feest met een dj. Aan het eind van de avond hebben we met sterretjes in de hand en in twee rijen op de brug het bruidspaar hebben uitgezwaaid.
Het was een geweldige dag en ik wens ze heel veel geluk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie