donderdag 24 september 2015

Spiritualiteit versus Godsdienst

Mijn visie
Bovenstaand stuk is helemaal zoals ik dat ook voel. Ik vind het schitterend geschreven.
Sommige mensen denken dat spiritualiteit hetzelfde is als een godsdienst maar spiritualiteit is geen Godsdienst. Spiritualiteit oordeelt ook helemaal niet over Godsdienst. Iedere Godsdienst of geloof is juist. Er bestaat daarom ook geen strafmaat voor als je de regels niet volgt omdat er simpelweg geen regels zijn bij spiritualiteit.

Er bestaat alleen het besef dat het leven een leerschool is en dat je die leerschool naar eigen gevoel kunt volgen, zonder dwang of regels. In die leerschool krijg je vele spiegels voorgehouden.

Spirituele mensen geloven dat er niet één, maar vele manieren zijn om tot  God: de Bron te komen. Spirituele mensen ervaren God ook niet als een persoon maar meer als een energie. Niets is goed of slecht of fout en niets word veroordeeld of bestraft. Er is altijd licht en liefde voor ieder levend wezen. God is er voor iedereen. De traditionele Godsdienst heeft regels en voorschriften van hoe een mens moet leven en bovendien word de indruk gewekt dat als je het leven niet leeft naar de leer van de kerk dat je er later nadat je bent overgegaan ervoor wordt afgerekend. Spiritualiteit en Godsdienst zijn dus duidelijk niet elkaars beste vrienden.

©Maria
~*~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie