zondag 21 februari 2016

Muladhara (Wortelchakra) mandala

Ik teken graag mandala's: intuïtieve, keltische en met spirituele symbolen erin.
Zo ben ik nu bezig met de zeven hoofdchakra's waarvan ik de eerste af heb. Als je op internet kijkt kom je veelal dezelfde symbolen tegen voor deze zeven hoofdchakra's. Ik vind het echter altijd mooi om mijn eigen intuïtie en fantasie haar gang te laten gaan vandaar dat mijn zeven chakra's mijn eigen ontwerp zijn. Ik hou me wel aan de zeven kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en paars/violet


Het eerste chakra

Het eerste chakra wordt in het Sanskriet "Muladhara" genoemd, wat wortel betekent. Dit chakra bevindt zich net onder het stuitbeen en legt de verbinding tussen de mens en de aarde. Vanuit dit chakra wordt de basis gelegd tussen het lichaam, de aarde en de manier waarop je je in de wereld beweegt. Elk chakra heeft lichamelijke, emotionele en spirituele componenten.
Op lichamelijk gebied hoort het eerste chakra bij: problemen met onderrug, dikke darm, botten,heupen, billen. Al deze delen horen bij het onderste deel van het lichaam, daar waar ook het chakra zich bevindt. Dit zijn veelal de massieve delen die ondersteuning en de basis bieden. (bekken)
Emotioneel gezien heeft het eerste chakra te maken met veiligheid, basisvertrouwen, financiële zekerheid (geruststelling in basisbehoeften) en begrenzing. Men moet eerst de grenzen van zijn mogelijkheden afbakenen, om die later uit te kunnen breiden. Persoonlijke grenzen aangeven behoort eveneens bij dit chakra.

Met de kleur rood bezig zijn zorgt ervoor dat je geaard wordt. Het is tevens de kleur die bij mijn sterrenbeeld RAM hoort. Ik draag zelf echter zelden iets roods want ik vind het mij niet zo goed staan.


©Maria
http://zielskunst.jouwweb.nl
http://nirvana-spiritueel.jouwweb.nl


~*~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie