Gnocchi..... Een dagje vega




Vandaag hebben we weer een vegetarische maaltijd gegeten. Manlief heeft het gemaakt en er een eigen draai aan gegeven. Zo af en toe een vleesloos dagje kan geen kwaad. We aten vandaag Gnocchi

Wat is Gnocchi
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent "klont". De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord "dumpling" aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi zijn vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate.

Gnocchi van aardappel
Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.

(bron: wikipedia)

Wij hadden doperwtjes, sperzieboontjes en paprika beetgaar gekookt maar je kunt nemen wat je lekker vindt.. De Gnocchi moest in kokend water totdat ze allemaal boven kwamen drijven. Daarna uit laten lekken en in olijfolie bakken in een koekenpan zodat ze lekker krokant werden aan de buitenkant. Omdat dit en vegetarisch gerecht is maar geen veganistisch hebben wij er hardgekookte eieren bij gedaan als vleesvervanger. Het was erg lekker. Wij hadden er nog geen saus bij, dat doen we de volgende keer. 😊🍴



Reacties

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie.