Mindfulness in het dagelijks leven



Een aangename manier om mindfulness te oefenen is meer aandacht geven aan de dingen die je dagelijks doet.


  •     Gebruik minstens één maaltijd per dag met aandacht.Of neem ten minste een paar happen met je volle aandacht. En eet tussendoortjes met aandacht. Als je zo’n tussendoortje neemt om nog andere redenen dan dat je trek hebt, geef dan heel zorgvuldig aandacht aan wat er precies aan de hand is.

  •     Kies een dagelijkse bezigheid en doe die met aandacht. Dat kan tandenpoetsen zijn, je aankleden, douchen, de hond uitlaten, afwassen, wat dan ook. Doe het zo langzaam dat je opmerkt wat je allemaal voelt, ziet, hoort, ruikt en proeft, en neem nota van wat je geest opmerkt of denkt.

  •     Geef meer aandacht in de verschillende situaties van het dagelijks leven. Als je van de ene plaats naar de andere reist. Tijdens vergaderingen of op het werk. Tijdens werkonderbrekingen. In je tuin. Bij zonsondergang. Bij zonsopkomst. Onder het sporten. Waar je ook bent, probeer wat je beleeft te proeven alsof je het voor het eerst proeft.

Zit er niet over in als je niet veel tijd hebt. Je hebt alle tijd die je nodig hebt. Als je begint tijd te maken om erbij te zijn, ontdek je dat de haast en de lichte paniek die je leven voortstuwen, maar gevoelens zijn. Ze komen op, veranderen en vervagen weer, zoals alle andere dingen.

(bron: http://www.nieuwezijds.nl)

Reacties