Vissoep

 





Vandaag heeft mijn man bovenstaande vissoep gemaakt. Ik hou daar normaal niet zo van maar deze vond ik heerlijk. Het recept is van het Voedingscentrum.
Op de foto hoort nog boter op het brood.

Vissoep
Een soep die je snel op tafel hebt staan.
2 personen minder dan 15 minuten hoofdgerecht 535 kcal 


Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 (rode) paprika
1 prei
1 eetlepel olie
400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
2 theelepels Provençaalse kruiden
250 ml water
200 gram kabeljauwfilet
50 gram garnalen
100 gram doperwten (diepvries)
4 takjes selderij
1 volkoren stokbrood

Bereiding
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en knoflook klein, de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Fruit de ui en knoflook in de olie zacht. Bak de paprika en prei kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, kruiden en het water toe en breng dit aan de kook.
Snijd de vis in stukjes en meng door de soep.
Roer de garnalen en doperwten erdoor. Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
Was de selderij en snijd klein. Roer door de soep.
Serveer het brood bij de soep.

Mijn mening
Ik wil deze goed gevulde soep graag nog een keer eten ik heb de garnalen er wel uitgevist want daar hou ik niet van. 😒

Reacties